occultism-didi.dir.bg

 
occultism-didi.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(64)
Глог
Символи
Притчи
Паранормалните способности на българите
Минали животи
Анкети
Видео
Музика
ДРЕВНИ ЕЗИЦИ
Елементите
Митологични същества
Истински еднорог
Истинските зомбита
Снимки на истински русалки
Билокация
ГАЛЕРИЯ
Съществуващите реалности
ИНДИАНСКИ ПЛЕМЕНА

БЛОГ АРХИВ
«« октомври 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        Глог 05:11
« Обратно
аромати
Карамфил

Карамфилът е един от най-древните и най-често използваните аромати за лечение и благослов. През средния векове той бил използван за помазване главите на болния и умиращите. В Англия, по времето на кралица Елизабет, се носел, за да се избегне преждевременна смърт на ешафода. Карамфилът стимулира цялото поле на аурата и метаболизма в тялото. Тъй като той подсилва аурата, по-малко ще ни въздействат външни енергии и влияния. Той може да се използва и за очистване на аурата от негативни мисловни форми.Кедър


Кедърът е масло за пречистване и защита. В древен Египет вярвали, че е вечен и носи способността да съхранява човешкото тяло. Храмът на Соломон бил направен изцяло от кедър. Смята се, че за храма на Артемида в Ефес също е използван кедър. Кедърът бил свещено дърво на еднорога – фантастично създание и първообраз на голяма сила, благост и лечебни способности. Кедърът успокоява и подсилва, като е особено ефикасен, ако сънищата ви са разстроени. Това е подходящо масло за използване в стаите на деца и любими хора, за да ги предпазва по време на сън. Кедърът прекрасно се смесва с други благоухания и масла, тъй като засилва защитните и подсилващи качества на другите аромати. Той пробужда надежда, уталожва страховете безпокойствата и действа много пречистващо както на аурата, така и на околната среда.Евкалипт

Като динамично лечебно масло, евкалиптът е едно от трите, които препоръчвам всеки да има в домашната си аптека (другите две са гардения и лавандула). Тези три масла имат лечебни и балансиращи свойства, които могат да бъдат използвани при повечето здравословни и емоционални проблеми, каквито могат да възникнат в дома. Евкалиптът помага на дишането, действа отпускащо и спомага за успокояване на емоционалното и душевно напрежение.

Той отслабва и успокоява свръхемоционалните състояния и понижава интензитета на енергията до поносимо ниво. В продължение на няколко години като преподавател в държавната училищна система аз работех в гимназия, където нещата са интересни, защото хлапетата непрекъснато се променят с всеки ден. Имаше моменти, когато знаех, че няма да мога да се справя много успешно с тяхната бликаща енергия. В такива дни отивах по-рано от обикновено и слагах няколко капки евкалиптово масло върху парното. Ароматът изпълваше стаята и понижаваше техните енергии до степен, която беше по-поносима за мен. Пазех го за специални случаи, когато имах нужда от по-малка интензивст. Евкалиптът заглажда ръбовете на емоционалните изблици и действа ефикасно, ако сънят ви е нарушен, особено ако имате кошмари. Може да се използва за уталожване на страхове и безпокойства, за засилване на цялото поле на аурата и за подпомагане на имунната система по приятен начин. Той е невероятно полезен, когато се използва в хода на психичното развитие нощем, така че новопробудилите се психични енергии да се балансират, докато спим. Добре е да се използва евкалипт и в домове, където има юноши и деца преди пубертета или жени в менопауза, за да не се появяват явления от типа полтъргайст.

Тамян

Тамянът е древен, свещен аромат, който намира широко приложение в лечението и динамичното пречистиване. Той се е използвал за помазване на болните и за очистване на аурата. Медитирането с него ни помага да проникнем в същината на своите страхове и мании и ни учи как най-безболезнено да ги разрушим. Той може да бъде използван за пробуждането на по-силно усещане за здраве, а като пречистващо средство действа много добре, когато се използва при Ритуал на Пентаграма за прогонване.

Гардения

Наред с евкалипта и лавандулата, гарденията е прекрасно масло, което препоръчвам всеки да има в домашна си аптечка. Гарденията може да бъде използвана за предотвратяване изтичането на енергия, тъй като тя засилва аурата до такава степен, че другите хора не могат да предизвикат борба и стабилизира аурата, когато сте около разрушителни хора и ситуации. Освен това тя помага за отблъскване на негативността чрез аурата, така че нищо негативно няма шанс да се прояви във физическото тяло. Тя носи много висока духовна вибрация. Препоръчвам маслото от гардения на лечители, социални работници, съветници, медиуми или всеки, който си има работа с много хора на емоционално ниво, защото тя ни предпазва от емоционално обвързване с проблемите на другите. По този начин тя действа стабилизиращо на онези, които работят с емоционално лабилни хора.

Лимон

Лимонът е прекрасен пречистващ аромат. Медиумите в древни времена го използвали, за да пречистват заобикалящата ги среда преди сеанси и гадания; неговата енергия привлича добрите духове към мястото. Този аромат стимулира и ясната мисъл. В психичната защита това ни позволява да виждаме ситуацията по-ясно, вместо през булото на страховете и неконтролираните фантазии. Лимонът е прекрасен аромат за ежедневна употреба, който елиминира стреса и отпуска ума и аурата. По този начин стресът има възможност да отслаби аурата и да ни направи податливи на последващи проблеми.

Роза

Розата е един от най-нежните, силни и духовни аромати, който засилва ефекта от всички начини на лекуване. Тя може да бъде използвана за балансиране и лекуване на чакрите, като по този начин засилва цялата аура. По отношение на психичната защита, розата разбужда способността да благословиш онези, които биха се опитали да ни разстроят или да ни повлияят отрицателно, без да прави връзката с нас по-силна. Освен това тя пречи на другите да се настроят и да разберат с какво се занимаваме, за да се опитат да осуетят намеренията ни. В митологията тя била дарена от Купидон на Бога на мълчанието, за да спази обещанието си да не разкрива любовта между Венера и Адонис. Използвали я, за да обливат стените на банкетните зали в Рим, така че каквото и да се каже по време на пира да не напусне стените на залата. Тя е прекрасен аромат, който помага нашите планове и занимания да останат тайна и да не им бъде и попречено – на физическо или друго ниво.

Градински чай

Градинският чай е един от най-силните пречистващи аромати и обикновено е в основата на снопчетата за опушване на индианците, като често се смесва с кедър и сладка трева. Той е прекрасно тонизиращо средство за очистване и пречистване при всякакви обстоятелства. Когато се използва като масло или благоухание, той отпуска и енергитизира аурата едновременно. Градинският чай допринася за по-свободното протичане на духовната енергия във физическата среда, като в същото време заземява и предпазва физическото (тяло и среда) от дисбаланс, като успокоява небалансираните психични енергии и спомага за освобождаване на тялото от стреса и напрежението.

16 Април 08, 05:11    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1187